فهرست مطالب

مجله جراحی استخوان و مفاصل ایران
سال پانزدهم شماره 1 (پیاپی 56، پاییز و زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/11/11
  • تعداد عناوین: 6
|
  • علیرضا سعید*، افشین احمدزاده حشمتی، امیررضا صادقی فر، الهام رسایی صفحات 1-6
    پیش
    زمینه
    برای تعیین وجود تاندون پالماریس لانگوس از تست های متعددی استفاده می شود. در این مطالعه ما سعی کردیم پایایی درون و بین مشاهده گران پنج تست از مشهورترین آنها و همچنین تست فونکسیون عضله فلکسور سطحی پنجم را بررسی نماییم.
    مواد و روش ها
    دو معاینه گر که در مورد انجام تست ها آموزش دیده و تمرین کرده بودند، 105 داوطلب را در دو نوبت و به فاصله یک ماه مورد بررسی قرار دادند و نتایج معاینه آنها ثبت گردید. میزان پایایی روش های مختلف در دو مرحله با اندازه گیری Kappa بررسی شد.
    یافته ها
    میزان Kappa برای تست های مختلف و مراحل مختلف اندازه گیری از 541/0 (پایایی متوسط) تا 813/0 (پایایی تقریبا کامل) برای پالماریس متفاوت بود. بیشترین پایایی درون و بین مشاهده گران و همچنین بیشترین توافق با سایر تست ها را تست شافر داشت. کمترین میزان Kappa برای تست تامپسون بدست آمد و بقیه تست ها پایایی خوب به بالا داشتند. میزان Kappa در مورد پایایی درون و بین مشاهده گران برای فلکسور سطحی پنجم به ترتیب 415/0 و 500/0 بود (پایایی متوسط).
    نتیجه گیری
    تست های مورد مطالعه دارای پایایی خوبی هستند بجز تست تامپسون که وضعیت متوسطی داشت. به نظر می آید تست استاندارد (شافر) بهترین تست برای معاینه وجود یا عدم وجود تاندون پالماریس لانگوس باشد. روش مورد مطالعه برای معاینه فلکسور سطحی پنجم دارای پایی متوسط درون و بین مشاهده‏گران بود.
    کلیدواژگان: پالماریس لانگوس، فلکسور سطحی، معاینه، پایایی
  • علیرضا معزز، غلامرضا امینیان*، روشنک بقایی، هدا نبوی صفحات 7-14
    پیش
    زمینه
    استئو آرتریت یک واکنش فیزیولوژیک در مقابل نیروهای طولی و مکرر اعمال شده به مفصل می باشد، که با افزایش مصرف انرژی و تغییرات در جابه جایی مرکز فشار در بیماران مبتلا همراه است.بنابراین هدف از این پژوهش بررسی تاثیر کفی با لبه خارجی 8 درجه بر مصرف انرژی و جابه جایی مرکز فشار در بیماران مبتلا به استئو آرتریت داخلی زانو بود.
    روش بررسی
    روش پژوهش شبه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون بود. در این پژوهش 26 بیمار مبتلا به استئو آرتریت داخلی زانو در محدود سنی 40 تا 60 سال به صورت نمونه گیری غیراحتمالی در دسترس انتخاب شدند. به منظور اندازه گیری مصرف انرژی از دستگاه پلارالکترو و اندازه گیری جابه جایی مرکز فشار از دستگاه صفحه نیرو استفاده شد. بیماران در دو حالت با و بدون استفاده از کفی در طول فرایند راه رفتن مورد مطالعه قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میانگین مصرف انرژی و جابه جایی مرکز فشار قبل و بعد از استفاده از کفی کاهش یافت. میانگین مصرف انرژی قبل و بعد از استفاده از کفی به ترتیب381 /0 ،318 /0 ( 001/ 0=p)و میانگین جابه جایی مرکز فشار قبل و بعد از استفاده از کفی به ترتیب 17/23،26/99(001/ 0 p<) به دست آمد.
    نتیجه گیری
    استفاده از کفی با لبه خارجی 8 درجه درکاهش مصرف انرژی و جابه جایی مرکز فشار تاثیر معنادار دارد.
    کلیدواژگان: استئو آرتریت، مصرف انرژی، جابه جایی مرکز فشار، کفی با لبه خارجی 8 درجه
  • سید رامین زرگرباشی* صفحات 15-21
    توکسین بوتولونیوم توسط باکتری بی هوازی کلستریدیوم بوتولونیوم تولید می شود. این باکتری چند نوع مختلف توکسین تولید می نماید که بعضی از آنها در انسان از لحاظ فارماکولوژیک فعال می باشند.
    توکسین بوتولونیم همیشه به یک پروتئین غیرفعال متصل می شود همانطور که فرم فعال از دو زنجیره تشکیل شده است که هر کدام ویژگی های خاص خود را دارد. مکانیسم اثر مهارکردن ریلیز استیل کولین در سیناپس می باشد
    در این مقاله ما اصول کلی دارو شناسی و نکات بالینی جهت استفاده از این توکسین را مد نظر قرار می دهیم و ملاحظات در زمینه های خاص هدف این مجال نیست.
    کلیدواژگان: سم های بوتولینوم، کلاستریدیوم بوتولینوم، تزیقات عضلانی، اسپاسم عضلانی، اعصاب محیطی
  • سید مرتضی کاظمی، شاهین صالحی*، سید محمد قریشی، مهرشاد پورسعید اصفهانی، محمد حسبی، ژیلا شرقی، مهندس فرشاد صفدری صفحات 94-100
    مقدمه
    دیسپلازی هیپ یکی از دلایل تغییرات دژنراتیو زودهنگام هیپ است. در مطالعات قبلی مقادیر مختلفی برای شیوع این مشکل درافراد نرمال در کشورهای مختلف دنیا گزارش شده است. ما در این مطالعه به بررسی شیوع دیسپلازی هیپ در جامعه نرمال ایرانی و اندازه گیری پارامترهای مختلف مورفولوژی استابولوم پرداختیم.
    مواد و روش ها
    در مطالعه حاضر، 586 هیپ متعلق به 293 فرد نرمال از نظر مفاصل هیپ بررسی شدند. در رادیوگرافی ساده قدامی خلفی 5 پارامتر central edge angle(CEA)، acetabular angle (AA)، acetabular depth (AD)، acetabular roof obliquity (ARO) و roof angle (RA) اندازه گیری شد. مقادیر بین زنان و مردان و نیز هیپ های سالم و دیسپلاستیک مقایسه شد. همچنین، همبستگی CEA و AA و سایر پارامترها بررسی شد.
    نتایج
    بر اساس CEA، 15 هیپ (6/2%) و براساس AA، 19 هیپ (2/3%) دچار دیسپلازی قطعی یا خفیف بودند. مقادیر AD و RA به طور معناداری در مردان بیشتر بود. به غیر از AA و AD، در سایر موارد، همبستگی آماری معناداری بین CEA یا AA و پارامترهای دیگر وجود داشت. مقادیر CEA، AA، ARO و RA در گروه دیسپلاستیک براساس CEA یا AA، با گروه نرمال اختلاف آماری معناداری داشت.
    نتیجه گیری
    دیسپلازی قطعی در 7/0%، دیسپلازی خفیف در 9/1% دیده شد. باتوجه به این که مقدار CEA بین دو جنس زن و مرد یکسان بود و این زاویه با سایر پارامترهای مورفولوژی استابولوم همبستگی معناداری داشت، به نظر می رسد استفاده از CEA برای ارزیابی وجود دیسپلازی هیپ مناسب تر است.
    کلیدواژگان: دیسپلازی هیپ، استابولوم، مفصل هیپ، عکسبرداری، بزرگسال
  • محمدرضا سبحان اردکانی، سیدمحمدجلیل ابریشم، مرجان زینلی، حمید ربیعی* صفحات 101-106
    مقدمه
    مفصل زانو از جمله مهمترین مفاصل بدن میباشد که تحت تاثیر بیماری های مختلفی قرار میگیرد. استئوآرتریت شایعترین بیماری درگیر کننده زانو میباشد که باعث علایمی از جمله درد ، تورم ، محدودیت حرکتی و ناتوانی فرد می شود. روش های درمانی متعددی از جمله درمان دارویی ، فیزیوتراپی و درمان های جراحی از قبیل دبریدمان آرتروسکوپیک و تعویض مفصل زانو برای این بیماری به کار گرفته شده اند . تعویض مفصل زانو از جمله موثرترین روش های درمانی جهت این بیماری میباشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه که از نوعbefore and after میباشد ،تعداد 57 بیمار که تحت جراحی تعویض مفصل زانو در بیمارستان شهید صدوقی یزد قرار گرفته بودند مورد بررسی قرار گرفتند.کلیه بیماران قبل و بعد از عمل معاینه شده و از نظر میزان درد و پرسشنامه های WOMAC ، KSS ،SF-36 مورد بررسی قرار گرفتند. هم چنین رادیوگرافی بعد از عمل بیماران با استفاده از فرم KSRE مورد آنالیز قرار گرفت .
    یافته ها
    از مجموع 57 بیمار مورد مطالعه ، 51 نفر زن و 6 نفر مرد بودند. میانگین سنی بیماران 65.32 سال بود.بیماران به طور متوسط 7.31 ماه پس از عمل جراحی مورد معاینه وارزیابی مجدد قرار گرفتند.بر اساس فرم KSS، میانگین نمره عملکرد بیماران از 15.27±24.03 قبل از عمل به 8.93±69.66 بعد از عمل افزایش یافته بود و میانگین نمره زانوی بیماران از 7.58±40.43 قبل از عمل به مقدار 7.03± 82.38 بعد از عمل افزیش یافته بود . میانگین نمره WOMAC بیماران از 11.02±69.21 قبل از عمل به 5.92±25.73 کاهش یافته بود و نمره درد بیماران از 0.77±8.89 قبل از عمل به 1.00±1.54 بعد از عمل کاهش یافته بود. میانگین نمره پرسشنامه کیفیت زندگی SF-36 بیماران از 18.85±45.75 قبل از عمل به 17.86±65.26 بعد از عمل افزایش یافته بود. در بررسی نتایج تصویربرداری بیماران ، میانگین زاویه آلفا 0.98±97.5 ، میانگین زاویه بتا1.11±89.78 ، میانگین زاویه گاما 1.62±2.57 و میانگین زاویه دلتا 0.81±86.38 بدست آمد.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به بهبود نمره درد ، عملکرد ، زانو ، دامنه حرکتی و بهبود در کیفیت زندگی ، جراحی تعویض مفصل زانو درمان موثر و قطعی برای استئوآرتریت زانو میباشد .
    کلیدواژگان: استئوآرتریت، زانو، تعویض مفصل
  • فریور لاهیجی*، سهراب کیهانی، پگاه کشاورز صفحات 107-115
    پیش
    زمینه
    قدرت گرفتن اجسام می تواند عملکرد دست را به عنوان یک شاخص، سلامت عمومی پیش بینی نماید. باتوجه به اینکه بنظر می رسد برخی از رشته های تخصص بالینی نیازمند کارهای وابسته به دست سنگین تر و به مراتب ظریف تر می باشند و در نتیجه افرادی که وارد این رشته ها می شوند با داشتن این فاکتور در فعالیت بالینی خود موفق ترند. این مطالعه با هدف بررسی و مقایسه بین قدرت دست (Grip & Pinch) بین دستیاران و متخصصان رشته های ارتوپدی با سایر رشته ها صورت گرفته تا این فرضیه به اثبات برسد.
    مواد و روش ها
    164 پزشک دانشگاهی با شرایط سلامتی مطلوب، به طور داوطلبانه در این تحقیق شرکت کردند. برای اندازه گیری قدرت گرفتن از یک دینامومتر دستی استفاده شد. همه اندازه های با استفاده از روش های استاندارد اندازه گیری شد.نتایج ثبت و آنالیز شد.
    یافته ها
    این مطالعه نشان داد که قدرت Grip دست راست و چپ در دستیاران و متخصصین رشته ارتوپدی نسبت به سایر رشته ها بالاتر است ولی در قدرت Pinchتفاوتی دیده نشد. در مطالعه حاضر 2/87 % افراد راست دست و 8/12 % جپ دست بوده اند. در مطالعه ما قدرت grip در اساتید با میانگین سن 44.8 سال و انحراف معیار 10.27 از رزیدنت های رشته ارتوپدی و غیرارتوپدی به طور معنادار بیشتر بود. در این پژوهش قدرت grip هر دو دست در گروه ارتوپدها به طور معنادار بیشتر از گروه غیر ارتوپدها بوده است.(8519/48 (36320/2 SD) در برابر 8675/41 10/94105 SD)P<0/001). اما در قدرت Pinch هر دو دست در گروه ارتوپدها نسبت به گروه غیرارتوپدها تفاوت معناداری وجود نداشت. (4815/9 ( 70858/0 SD) در برابر 5381/9 86404/1 SD)P 0/799 ).
    نتیجه گیری
    براساس نتایج این مطالعه قدرت Grip دست راست و چپ در دستیاران و متخصصین رشته ارتوپدی نسبت به سایر رشته ها بالاتر است ولی در قدرت Pinch تفاوتی دیده نشد.A pinch
    کلیدواژگان: قدرت گرفتن، قدرت، جمعیت پزشکان و متخصصین
|
  • Alireza Saeed Dr*, Afshin Ahmadzadeh Dr, Amirreza Sadeghifar Dr, Elham Rasaee Pages 1-6
    Backgrounds
    several tests are used to assess the presence of Palmaris longus tendon. In the present study we attempted to assess the interobserver and intraobserver reliability of five of the most famous ones and also the examination of fifth superficial flexor function.
    Methods
    Two observers, who had been trained about the tests and had practiced on them, examined 105 volunteers on two separate occasions and in one-month interval and the results were recorded. The reliability of each method was assessed with Kappa measurement.
    Results
    Kappa ranged from 0.541 (moderate reliability) to 0.813 (almost complete agreement) for Palmaris. The highest interobserver and intraobserver reliability and also the best agreement with other tests was of Schaeffer. The lowest Kappa was for Thompson and the others had good to excellent reliability. Kappa for interobserver and intraobserver reliability for fifth flexor was respectively 0.415 and 0.500 (moderate reliability).
    Conclusion
    the tests that were assessed have good reliability except for Thompson that has a moderate one. It seems that the standard test (Schaeffer) is the best method for assessment of Palmaris Longus absence or presence. The method assessed for evaluation of fifth superficial flexor variations assessment has a moderate interobserver and intraobserver reliability.
    Keywords: Palmaris Longus, Superficial Flexor, physical examination, Reliability
  • Alireza Moazaz, Gholamreza Aminian *, Roshanak Baghaie, Hoda Nabavi Pages 7-14
    Background
    Osteoarthritis is a physiological response to the longitudinal and repeated forces applied to the joint which is associated with an increase in energy consumption and changes in the rate of displacement of the center of pressure in these patients. The purpose of the present study was to investigate the effect of 8 degree lateral wedge in medial compartment knee osteoarthritis energy consumption and displacement of the center of pressure in frontal plane.
    Methods
    The research design was quasi-experimental with a pretest - posttest. In this study, 26 patients with medial compartment knee osteoarthritis in the age (range of 40 to 60 years) were selected through available sampling. In order to measure the energy consumption the polar electro and measure displacement of the center of pressure the force plate apparatus were used. Participants were evaluated in two conditions with/without of using lateral wedge during walking.
    Results
    The results showed that the mean of energy consumption and the displacement of the center of pressure decreased after using the lateral wedge. The average range of energy consumption before and after using the lateral wedge was respectively 0/381, 0/318 (p
    Conclusion
    Use therapeutic interventions such as 8 degree lateral wedge may reduce energy consumption and displacement of the center of pressure of patients with medial compartment knee osteoarthritis.
    Keywords: knee osteoarthritis, energy consumption, velocity displacement of the center of pressure, 8 degree lateral wedge
  • S. Ramin Zargarbashi Dr * Pages 15-21
    Botulinum toxin is produced by clostridum botulinum bacteria , and has seven serotypes ,some of which are pharmacologically active in human.
    An inactive protein is bound to this toxin , as toxin contains two distinct chains, each one with a specific characteristic . The mechanism of action is acetyle choline inhibition at the synapses.
    The general pharmacological and practical points for the use of this toxin will be discussed in this article without emphasis on its use in any specific field.
    Keywords: Botulinum Toxins, Clostridium botulinum, Intramuscular InjectionsM Muscle Spasticity, Peripheral Nerves
  • S. Morteza Kazemi Dr, Shahin Salehi Dr *, S. Mohammad Qoreishi Dr, Mehrshad Poursaeid Esfahani Dr, Mohammad Hassbi Dr, Jila Sharghi Dr, Farshad Safdari Pages 94-100
    Introduction
    Hip dysplasia can be associated with early degenerative changes. Different values have been reported for incidence of hip dysplasia in different countries. In the current study, we are reporting on the incidence of hip dysplasia in a group of normal Iranians evaluated by measuring the morphologic parameters of acetabulum on radiographs.
    Materials And Method
    586 hips (293 person) were enrolled in this study. On anteroposterior hip radiographs, the following 5 parameters were measured: Central edge angle (CEA), acetabular angle (AA), acetabular depth (AD), acetabular roof obliquity (ARO) and roof angle (RA). The normal and abnormal values were obtained in different sexes and compared with the known normal values in orthopaedic literature. Furthermore, the correlation between the above measurements was investigated.
    Results
    Based on CEA, 15 (2.6%) of hips were dysplastic:-0.7% definite and 1.9% mild. 19 hips (3.2%) were dysplastic when using AA values. AD and RA were significantly higher in males. Except for lack of correlation between AA and AD, the other parameters -in particular, CEA and AA- were closely correlated. CEA, AA, ARO and RA were significantly different between dysplastic and non-dysplastic hips.
    Conclusion
    Definite or mild dysplasia was recognized in 0.7% and 1.9% of the “normal” population that was studied. Since CEA was the same between males and females and was correlated with all other morphologic parameters, it seems that CEA is a useful measurement to evaluate presence of hip dysplasia.
    Keywords: Hip dysplasia, Acetabulum, Radiography, Hip Joint
  • Mohammadreza Sobhan Ardakani Dr, Seyed Mohammad Jalil Abrisham Dr, Marjan Zeinali Dr, Hamid Rabie Dr * Pages 101-106
    Background
    The knee joint is one of the most important joints of the body that is affected by various diseases. Osteoarthritis is the most common disease involving the knee and causes symptoms including pain, swelling, limited mobility and disability. Several therapeutic approaches, including drug therapy, physiotherapy, and surgical treatments such as arthroscopic debridement and knee replacement have been used for this disease. Knee replacement is one of the most effective treatments for this disease.
    Method
    In a clinical trial and prospective study, 57 patients who underwent knee replacement surgery at Yazd Shahid Sadoughi Hospital in 2016, were evaluated. All patients were examined before and after the surgery, and the VAS, WOMAC, KSS, and SF-36 questionnaires were completed. Also, postoperative radiography was analyzed using KSRE form.
    Results
    Of the 57 patients studied, 51 were female and 6 were male. The mean age of the patients was 65.32 years. Patients have been evaluated on average 7.31 months after the operation. Based on the KSS form, the mean" Function score" of patient's increased from 15.27 ± 24.03 before surgery to 69.96 ± 8.93 after surgery, and the mean "Knee score" of patients increased from 7.58 ± 40.43 before surgery to 82.38 ± 7.03 after surgery. The mean score of WOMAC decreased from 69.02 ± 11.02 before surgery to 25.73 ± 5.92 and the pain score in patients was decreased from 8.89±0.77 before surgery to 1.54±1.00 after surgery. The mean scores of SF-36 quality of life questionnaire increased from 45.75±18.85 before surgery to 65.26±17.86 after surgery. In the study of postoperative imaging, the mean alpha angle was 97.8 ± 0.98, the mean beta angle was 89.7 ± 1.11, the mean gamma angle was 2.57±1.62 and the mean delta angle was 86.38 ± 0.81.
    Conclusion
    Due to the significant improvement in pain, WOMA score, function score, knee score, range of motion and improvement in the quality of life, knee replacement surgery is an effective and curative treatment for osteoarthritis of the knee.
    Keywords: Recovery of Function, Knee, Arthroplasty, Osteoarthritis, Patient Outcome Assessment
  • Farivar Lahiji Dr *, Sohrab Keihani Dr, Peghah Keshavarz Dr Pages 107-115
    Background
    The function of the hand is considered as one of major indicator of health. In some of the clinical speciality the power of the grip and pinch is very important. In orthopedic surgery this power in most of the surgical and even non-surgical treatment is required. In this study we wanted to prove this hypothesis that grip and pinch power in orthopedic residents and surgeons is higher compare to some other similar specialities.
    Method and materials: 164 medical school doctors’ both faculties and residents of different specilities voluntarily participate in this study. The grip power was measured with mechanical Dynamometer and pinch has been measured withstandard mechanical pinch gauge.
    Result
    The finding of this study has shown that grip power of the right and left hands of orthopedic residents and surgeons are more than the others but no difference in pinch power. In this study 87.2% were right handed and 12.8 were left handed. Grip power of the orthopedic surgeons with average age 44.8 and standard deviation of 10.27 in both hands were significantly higher than orthopedic and non orthopedic residents. This study revealed that grip power of right hand and left hand of orthopedic group was significantly higher than non-orthopedic group 8519.48(SD 36320.2) versus 41.8675 (SD: 94105.10) and P
    Conclusion
    This study has shown that the grip power of the orthopedic surgens and residents in both right and left hand are higher than the other measured group, but no difference in pinch power.
    Keywords: Hand Strength, Pinch Strength, Orthopedic surgeons, Physicians, grip